^ w górę

Szkoła Podstawowa nr 8

ul. Podjazdowa 21, 26-110 Skarżysko-Kamienna, tel. 41 251 24 22


Kuchnia

kuchnia owoce

Drodzy Rodzice,

Posiłki serwowane w naszej stołówce spełniają wszelkie normy żywienia zalecane przez Instytut Żywności i Żywienia Człowieka w Warszawie. Pracownicy naszej kuchni dokładają wszelkich starań, aby dogodzić gustom wszystkich żywiących się u nas dzieci. Przy tak dużej ilości gotowanych obiadów i możliwościach naszej kuchni, jakość i smak posiłków oceniany jest bardzo wysoko.
Szkoła ma stałych, wybranych na podstawie rygorystycznych kryteriów dostawców, którzy wywiązują się ze swoich umów dostarczając towar narzuconej wysokiej jakości.
W kuchni wprowadzony został system HACCP zapewniający całkowite bezpieczeństwo żywności.
Gwarantujemy, iż posiłki przez nas przygotowywane są urozmaicone, smaczne i zdrowe.

O wyjątkowości naszej kuchni decyduje niezwykły zespół pracowników, który uprzejmie i z uśmiechem serwuje nam codziennie posiłki.
Zapewniamy, że drugiej takiej stołówki ze świecą szukać!!!

Aktualny jadłospis strzalka  (po wczytaniu naciśnij klawisz F5 aby odświeżyć plik)

 (Poniżej wersja dla dzieci)


 

Stołówka wydaje obiady w godzinach  11.00 – 13.00.

kuchnia polecaOpłaty za obiady
Informujemy, że opłaty za posiłki w roku szkolnym 2016/2017 wnoszone są „z góry” za następny miesiąc w terminach do 7 dnia każdego miesiąca poprzedzającego miesiąc spożywania obiadów. Cena obiadu jest w niezwykle przystępnej cenie - jednorazowy obiad dla ucznia to koszt 4,00 zł.

Opłaty wnosi się do sekretariatu szkoły - p. Karolina Nowek

Ponadto pojedyncze obiady można wykupić w danym dniu do godziny 9.00.

Zwroty za niewykorzystane posiłki będą możliwe tylko po zgłoszeniu nieobecności pod nr telefonu 412512422 najpóźniej do godziny 9.00 w dniu wydania posiłku.
Ze względów proceduralnych nie ma możliwości dokonania wpłaty na konto.

Opłaty na miesiąc kwiecień 2017 r :
Obiady: 19 dni x 4,00 zł= 76,00 zł


 Menu in the Primary School No. 8

in Skarżysko-Kamienna

 

Day of the week

Date

First course

Second course

Monday

24.04.2017

Cabbage soup with tomatoes

Rice with cream, compote, banana

Tuesday

25.04.2017

Potato soup 

Pasta, Hungarian style chicken in cream, vegetable bouquet ( carrot, broccoli, cauliflower) with butter and breadcrumbs, compote

Wednesday

 26.04.2017

Mushroom  soup

Potatoes, rissole,cooked sauerkraut, compote, tangerine

 

Thursday

27.04.2017

Broth with small dumplings

Potatoes, roast meat in sauce, beetroot and apple salad, compote, apple

Friday

28.04.2017

Cucumber soup with rice

Potatoes, Greek style fish (cod), compote

 

wazne

Mleko można odbierać na przerwach po 2 i 3 lekcji.

W czasie przerw obiadowych mleko nie jest wydawane.

 

 

Beetroot soup